trije koraki do znanjaNaš cilj je matematiko približati vsakemu posamezniku. Zakaj? Ker si želimo da imate boljše ocene predvsem pa, da boste matematiko razumeli, saj vam bo koristila celo življenje

 

Zakaj sistem treh korakov? Dejstvo je, da smo včasih v šoli nepozorni, koncentracija nam pade, mogoče se slabo počutimo,…kar privede do tega, da snov ne dojamemo, kot bi jo morali. Posledično moramo nadoknaditi zamujeno iz knjige, kar je lahko pri matematiki hitro težavno, saj je dobro pri tem imeti nekoga, ki ti snov razloži ter tudi podkrepi z nekaj praktičnimi primeri na podlagi katerih lahko potem mi nadaljujemo naše utrjevanje znanja. 

 Torej v treh korakih do znanja!

trije koraki do zanja

 Zakaj smo se odločili za tak način pridobivanja znanja?

–       Ker je snov najprej potrebno razumeti, šele nato se lahko lotite reševanja nalog. Zato vam v filmu snov najprej razložimo in nato tudi rešimo več nalog različnih tipov. Na ta način snov osvojite v celoti.

–       Ko snov razumete, želite imeti izpisane formule, da jih pri reševanju nalog na hitro pogledate in uporabite. Dodali smo vam še kakšen »recept za reševanje nalog«, da se boste hitreje spomnili, kako se rešuje določene tipe nalog.

–       Seveda pa je snov potrebno utrditi. Tega se je smiselno lotiti šele potem, ko snov razumemo, zato smo reševanje nalog umestili v tretji korak. Pripravili smo vam interaktivne naloge različnih tipov in težavnostnih stopenj. Naloge vsebujejo namige in celotne postopke reševanja. To je zelo pomembno, saj je v večini učbenikov naveden le končen rezultat in zato ne veste v katerem koraku ste se zmotili oz. kako nalogo rešiti po korakih. Več o nalogah na portalu e-matematika.si si preberite v članku “Reševanje interaktivnih nalog“.

S spletnim portalom e-matematika.si je pridobivanje matematičnega prilagojeno vsem učnim tipom, snov spoznavate zvočno, vizualno, interaktivno. Tako pri učenju hkrati uporabljate več čutil, s čemer je učenje hitreje in učinkoviteje!